понедељак, 7. октобар 2013.

Evropski dan jezika

DAN JEZIKA

26. septembar, Evropski dan jezika i ove godine je u našoj školi obeležen nizom prigodnih aktivnosti. Centralni događaj predstavljala je priredba održana u fiskulturnoj sali naše škole, kojoj je prethodila audicija i nekoliko proba, a koju su organizovali nastavnici stranih jezika naše škole.

Sama priredba je ove godine nešto drugačije koncipirana, tako da podseća na Evroviziju i slične muzičke festivale na kojima se peva na različitim jezicima. Na njoj je učestvovalo 30 učenika, različitih uzrasta iz Batočine, Badnjevca i Brzana. Oni su pevali na engleskom, nemačkom, turskom, italijanskom, srpskom, francuskom i španskom jeziku. Bilo je i učenika koji su uz pevanje, pokazali i svoje umeće na gitari, violini i harmonici u vidu muzičke pratnje, što je još više doprinelo oduševljenju publike, a škola je obezbedila i ozvučenje u saradnji sa Kulturnim centrom iz Batočine.

Za razliku od prethodnih godina, ovog puta priredba je poprimila takmičarski karakter, te smo imali i šestočlani žiri, koji je savesno i nepristrastno obavio svoj posao, ocenjujući učesnike ocenama od 2 do 6. Taj segment priredbe je naročito bio interesantan najmlađim učenicima u publici, koji su sa nestrpljenjem iščekivali ocene nakon svakog nastupa. Priredbu su vodile učenice osmog razreda, koje su osim najavljivanja tačaka, informisale učenike o zanimljivostima vezanim za jezike.

Osim učenika i nastavnika, ove godine su priredbi prisustvovali i savetnici, koji su izrazili veliko oduševljenje idejom i programom uz reči da nije bitno da li se ovakvi događaji organizuju u velikom ili malom gradu, već je bitno promovisati talenat učenika. Takođe im se veoma dopalo to što su u žiriju učenici.
Iako je bilo vrlo teško odabrati pobednika, jer su svi učesnici dali svoj maksimum i od srca izvodili numere, na kraju su ipak proglašeni najbolji koji su nagrađeni knjigama:

1. mesto: Pesma ,,Molitva” u izvođenju Anđele Trojić
2. mesto: Pesma ,,Diamonds” u izvođenju Milice Aksić i Emilije Jovanović i pesma ,,Price Tag" izvođenju Mine, Anđele i Ivane.
3. mesto: Pesma ,,Adios Amor” u izvođenju Marije Petronijević, Mione Nelić i Anastasije Orlović
Osim priredbe, ovaj praznik obeležen je i literarnim i likovnim konkursom, čiji će pobednici biti takođe nagrađeni. Teme literarnog konkursa bile su: ,,Mnogo jezika, mnogo mogućnosti” i ,,Umem da koristim teške strane reči: izvini, hvala, molim te, volim te..” dok je likovni konkurs imao temu: ,,Ilustracija neke strane pesme”. 

Zahvaljujemo se svim učenicima i nastavnicima na učešću i podršci i verujemo da će i ubuduće ovakvi događaji buditi svest kod učenika o tome koliko je bitno poznavati različite jezike.

Galeriju slika sa događaja pogledajte ovde:



 



 




    
  








Нема коментара:

Постави коментар